PROMOSI DISKAUN RM52 ! Pakej Pasir Magik 50

Pakar Terapi Kanak-kanak berkata, bermain dengan pasir boleh merangsang dan membantu kanak-kanak agar CEPAT MAHIR MENULIS DAN MEMBACA! Tapi bagaimana?
Cuba kita fikirkan,
bermain dengan pasir,menggalakkan anak kita
menggerakkan tangan dan jari,
menggalakkan otak berimaginasi
menenangkan perasaan kerana stimulasi halus di hujung jari
fokus dan teliti
memberi kekuatan pada jari,tangan dan otot-otot terlibat ketika bermain dan banyaakkkk lagi.
Kemahiran-kemahiran kecil ini SANGAT-SANGAT PENTING untuk stimulasi anak secara menyeluruh untuk persediaan menerima input ketika belajar menulis dan membaca!
Tak percaya?
cuba surf web pakar terapi kanak-kanak yang membantu anak-anak bermasalah lambat dalam pembelajaran..antara permainan pernting adalah pasir dan benda2 kecil lain yang selalunya ibu bapa larang anak bermain kerana takut termakan,takut bersepah,takut itu ini...
Kesian kan?
hak anak kita untuk jadi bijak terhalang oleh diri kita sendiri rupanya.
Pasir magik ini atau lebih dikenali dengan nama kinetik sand (pasir yang bergerak sendiri!) membantu ibu ayah menyediakan si comel anda untuk cepat menerima input apabila mereka bersedia untuk belajar nanti.
Nak tahu seronoknya bermain PASIR MAGIK ini?
ketika anda penat balik dari kerja,
cubalah release stress anda dengan bermain pasir ini dengan anak-anak,
cuba lah piknik hatta di laman rumah saja pun,tapi main lah PASIR MAGIK ini bersama mereka.

anda sendiri pasti gian nak bermain dengan set ini yang terdiri daripada:
-36 unit modelling tools,
-Inflatable tray
-dan box untuk simpanan,

Set ini lengkap untuk bermain di rumah mahupun untuk travel!

Harga asal RM102 untuk 2 kg pasir,
inflatable tray,
36 unit moulding tools
tapi sempena pelanjaran PAKEJ PASIR MAGIK 36 ini,
kami bagi special price
HANYA RM50 per set!
HANYA RM50 per set!
HANYA RM50 per set!
kos pos Smnanjung RM15 (1-3 hr bekerja)
sabah Srwak RM24 (courier cargo 3-10hari bekerja)
yaaaa...murah kan? sebab kami ada berkotak-kotak stok yang perlu dijual untuk clearkan ruang warehouse,kami berikan harga promosi ini
*ps: warna dan set tools adalah random ye ibu ayah.
Whatsapp " PASIR MAGIK 50"
ke 011 3233 4842 (Pn.Hanis)
ke 011 3233 4842 (Pn.Hanis)
ke 011 3233 4842 (Pn.Hanis)
Harga asal ---> RM102 untuk 2 kg pasir,
inflatable tray,
36 unit moulding tools
tapi sempena pelancaran PAKEJ PASIR MAGIK 36 ini,
kami bagi special price
HANYA RM50 per set!
HANYA RM50 per set!
HANYA RM50 per set!

Pakar Terapi Kanak-kanak ini tekankan 8 kelebihan utama kenapa anak-anak kita perlu bermain pasir magik.No 8 kita pun suka!

8 Benefits to Use Kinetic Sand in Therapy
We’re happy to have Christie from join us today as she gives us peek into some of the therapeutic benefits of Kinetic Sand.
It’s more than just fun to play with! Take it away Christie:
Kinetic Sand Letters
Have you ever heard of Kinetic Sand? It’s super cool but extremely difficult to describe. Kinetic Sand is a sand-like substance that is easily moldable, yet also free flowing. It hardens when squeezed, yet “melts” when released. It has the properties of wet sand, yet is not wet. It sticks to itself, yet is not sticky. It is soft, yet not fluffy. Like I said, difficult to describe!
As a pediatric occupational therapist, I am always looking for materials that can be used in therapy to help children further their developmental skills. Kinetic Sand is an ideal therapeutic material due to its versatility and its ability to offer a wide variety of benefits to the kids (and adults) who engage with it!
Here are 8 benefits of using Kinetic Sand in therapy:

1. Fine Motor Development

Kinetic Sand is a hands-on material so, yeah, it can help develop fine motor skills! Squeeze it, squish it, or smash it with a potato smasher to strengthen hands. Poke it or pinch it to further develop those index finger skills. Roll it into balls or flatten it with a rolling pin to developbilateral skills. Scoop it or cut it to practice grasping and using tools such as spoons, ice cream scoopers, and knives. Press cookie cutters down into flattened sand or pack it into little cups and flip them over to build sand castles and further develop those small muscles in the fingers and hands. The fine motor benefits are seemingly endless!

2. Sensory Processing

Sensory Processing
Kinetic Sand is the perfect sensory material for kids who either crave or are sensitive to tactile input. Kids who want to touch everything and are constantly seeking tactile input will gladly touch, squeeze, and play with Kinetic Sand … it might seem like they won’t be able to get enough of it! Because Kinetic Sand can be squeezed it provides deep pressure, which is a form of tactile input that is calming and organizing to the body. This is especially helpful for those who are sensory seekers!
On the other hand, kids who are sensitive to or avoidant of “messy play” experiences (or who are hesitant to try out new things in general) will likely be open to engaging with Kinetic Sand due to its soft, non-sticky texture. I have seen this first-hand with my tactile defensive OT kiddos. You really have to feel Kinetic Sand to know what I mean. Even though it looks and acts like wet sand, it is soft, dry, and cool to the touch. It doesn’t get stuck in your fingernails and doesn’t feel sticky or scratchy. Perfect for kids with tactile defensiveness. Even if the child is not open to touching the Kinetic Sand right away, they can easily engage with it by using a tool such as a spoon in order to avoid touching it but still get used to engaging with it.

3. Drawing and Pre-Writing Skills

Writing in Sand
Before kids are old enough to use a pencil to learn to write (which really should not take place until Kindergarten), they should be given opportunities to practice their drawing and pre-writing skills in multi-sensory materials. Kinetic Sand is perfect for this! Kids can use their fingers or tiny tools (such as toothpicks, Q-tips, or the non-brush end of a paintbrush) to scribble, doodle, or draw shapes or pre-writing strokes. This can give them some additional sensory input and help them practice their pencil grasp without even using a pencil! Find more fun multi-sensory activities for drawing and pre-writing on my blog by clicking HERE.

4. Creative Thinking

Sand Castles
Because Kinetic Sand is an open-ended material (i.e., there is no one right way to play with it), it can be great for challenging kids to use their creative thinking skills. This is part of something that we in the OT world like to call “praxis”. Praxis consists of three steps — ideation, motor planning, and execution. When engaging with an open-ended material, a child first must engage in ideation — being able to come up with an idea for how to engage in a novel motor task. Once ideation is achieved, the child must then be able to come up with a cognitive “motor plan” for how to go about that novel motor task. Once the motor plan is established, then they can follow through with it, thus demonstrating “execution”. Kinetic Sand is especially useful for addressing ideation, which can be particularly challenging for children with autism. By giving the child a tray of Kinetic Sand, along with a few tools, materials for molding or building, and the cue Hmmm, what can we make?, you are providing that child the opportunity to work on ideation, which contributes to the foundation of creative thinking.

5. Pretend Play

While pretend play does tend to involve creative thinking, it requires a different set of developmentally-based cognitive skills and is definitely its own category. Research shows that toddlers and preschool-aged children require concrete props in order to facilitate symbolic play, so pull out those miniature bowls, spoons, and characters (like these mini animals) to stir up a little creativity! The preschool years are the prime years of creativity, so follow the child’s lead as they use Kinetic Sand to feed the animals, give them a bath, or scoop you a bowl of chocolate ice cream.

6. Speech and Language Development

Kinetic Sand
Did you know sensory play with materials such as Kinetic Sand can actually help children expand their speech and language skills? It’s not just the Kinetic Sand, it’s the interaction that occurs between the child and their communication partner (that’s YOU!) that helps expand those speech and language skills. Speech-Language Pathologist Katie Yeh shares a host of tips on her blog about how to help your child talk! A few simple yet powerful tips include slowing down and being present, getting down at your child’s level and making eye contact, following your child’s lead, becoming a narrator, and commenting and asking questions. Click HERE for all of her easy-to-implement tips to help your child talk as you engage with him or her through play (including sensory play!).

7. Increased Attention

Increased Attention
As I mentioned earlier, deep pressure can be organizing to the body. So all that squeezing can actually do more than simply strengthen little hands. It can get brains ready to learn, too! I often use squeezable materials with my clients in therapy before they must sit and focus on a task such as writing, cutting, or playing a game at the table for this very reason.

8. A Sense of Calm

A Sense of Calm
I recently shared my Kinetic Sand with one of my OT colleagues and, after just a minute of running her hands through it, she told me she felt more calm. Almost zen. I’d have to say I agree. Kinetic Sand’s smooth and airy texture, its ability to “melt” and gently roll over your fingertips, the way it encourages you to slowly and repetitively run your fingers through it as you instinctively slow your breathing…it all promotes a sense of calm. Ahhhhh. And who doesn’t need a little more calm in their life, especially when working with kids, right? I have used Kinetic Sand in my OT sessions and within seconds, I have observed children’s breathing patterns change. They nearly instantly begin to take deeper, slower breaths. You can hear it in their nose and see it in their body. What a great way to help a child prepare themselves for the next event, whether it’s bedtime, mealtime, social time, or learning time.......Info From :

Clearance SALE RM50 Baju Melayu Kanak-kanak ,Kurung Peplum dan Jubah Dress Lycra Kanak-kanak

Mencari Baju Melayu kain tshirt Cotton untuk kanak-kanak yang selesa,serap peluh dan anak suka pakai ?
Mencari Baju kurung Peplum kain tshirt dan Jubah Dress Lycra untuk kanak-kanak?

 Ramai ibu dah cuba Baju Melayu Emaan sejak tahun 2013, yang menggunakan kain cotton tshirt 100%. memang best dan setiap tahun beli lagi!

Leher teluk belanga pakaian tradisi, simple dan mudah urus, serta selesa untuk digayakan oleh si comel siang hingga malam.
 Baju kurung peplum kain cotton tshirt 100% juga ada.
dan Dan Jubah Lycra Adnee- Dress Flowy bak Princess percuma satu set Instant Shawl (soft awning / syria )

 ==================== ====================

 HARGA ASAL: RM59 -Rm69 /sepasang


Hanya Rm50 sepasang.
pos Rm7 semenanjung /Rm10 ke SS.

 Jimat RM19 sepasang!
 ===================== =====================

 Selagi stok masih ada! Untuk Menempah,
Lawati FB kami

atau,terus klik link bawah utk message ke FB kami:



jika kesuntukan masa,WHATSAPP kepada Puan Hanis
011 3233 4843
011 3233 4843
011 3233 4843

Selamat berbaju baru (^___^)


kawan-kawan,nak ajak join contest interior design utk 10 pemenang secara random,berpeluang menang servis ID utk 1 ruang...

Posted by Hanis Kamis on Friday, 19 February 2016

Cara mudah basuh cloth diaper

Cara basuh cloth diaper yang mudah,bilas cloth diaper, basuh cloth diapers dengan mesin sahaja.

Anda ibu bapa yang berminat dengan cloth diapers,
tapi risau memikirkan kena basuh pee dan poopoo anak?


kami pun fikir begitu dulu
tapi lepas gunakan-alah bisa tegal biasa,
encik suami saya pun boleh tolong sambil dukung anak tauuu (^___^)

mudah sangat
anggaplah kita bersusah-susah sikit (sikit je-sebab basuh dengan mesin juga ..heehee)
demi anak-anak tercinta, dan
jadi asbab Allah lembutkan hati mereka untuk sayang dan kasih kan kita lebih esok-esok nanti

CLOTH DIAPER QQ Baby-ready untuk pos 9hb APRIL 2015

Cloth diaper comel danmurah,mampu milik untuk bayi / baby newborn dan kanak-kanak.
-ready untuk pos 9hb APRIL 2015
Tahukah tuan puan,anak kami yang pertama bercloth diaper sejak 2008 hingga sekarang baby ke 4,
masih gunakan cloth diapers.

bilas dulu,dan kemudian basuh dengan washing machine aje (^___^)
Sangat mudah,

sekarang ada stok baru,cloth diaper comel beserta 2 insert dalam setiap set.
harga setiap unit bercorak; RM26
warna plain- Rm20
POslaju Rm6 satu unit (SM)
atau Rm10 ke SS
kos pos tambahan Rm3 untuk setiap tambahan unit
mohon Inbox ke message kami gambar corak /warna cloth diaper tuan puan berminat,
dan kami akan maklumkan stok.
cepat ye, boook dan bayar,
stok makin susut.
kerana GST,makin ramai berlaih ke cloth diaper untuk lebih jimat!
WHATSAPP KE Puan Hanis-+6011 3233 4843 gambar cloth diaper sekarang!
Corak / warna pilihan :

 Rainbow Speckles


 Rainbow Loves

 Contrast Loves

 Little Town

 Purple Spider

 Striking Green

 Dusty Pink

 Striking Pink

 Leaf Green

 Dusty Purple

 Black Speckles

Brown Giraffe

Sejak pelaksanaan GST ini, ramai yang mula beralih kepada cloth diaper untuk lebih ekonomi dan penjimatan.
Jadi,jika tuan puan mahu order, ceapt-cepat hubungi kami ya

mohon Inbox ke message kami gambar corak /warna cloth diaper tuan puan berminat,
dan kami akan maklumkan stok.
cepat ye, boook dan bayar,
stok makin susut.
kerana GST,makin ramai berlaih ke cloth diaper untuk lebih jimat!

WHATSAPP KE Puan Hanis-+6011 3233 4843 gambar cloth diaper sekarang!

Islamik Ipad 30 juzuk - Ready Stock retail dan Borong

Assalamualaikum ibu ayah,

Islamik Ipad kembali lagi,kini dengan versi 30 juzuk AlQuran,masyaAllah.

Islamik Ipad murah untuk ajar anak cepat membaca Alquran antara mainan terlaris jualan nya.Bacaan dalam Islamik Ipad ini, bile tekan butang-butang timbul tu ,akan ada bacaan oleh dewasa,dan diikuti suara kanak-kanak repeat. bagus untuk hafazan.


Islamik Ipad 30 juzuk ini murah aje,
hanya RM40 satu unit,
termasuk poslaju semnanjung
atau RM55 dengan poslaju ke Sabah / Sarawak.


Nak dapat harga promosi hebat?


Belian Pakej Lengkap untuk bayi ini,

hanya RM80 dengan pos semenanjung
atau RM85 dengan pos semenanjung


Untuk Islamik Ipad 30 Juzuk Borong~Minimum order 10 unit keatas.Lebih banayak anda borong.lebih murah !


Order melalui FB Smiley Bear Shop hanya dengan klik link inbox kami DISINI
atau SMS/ Whatsapp di 011.3233.4843 (Puan Hanis Kamis)

Set Anak Bijak Membaca Alif Ba Ta & Perkataan Pertama

Salam ibu ayah semua,
Terasa susahnya nak ajar anak tertarik dan suka belajar alif ba ta?
Anak asyik mengelat,mengantuk,mengeluh,bosan bila duduk belajar Alif Ba Ta?
Tetiba jugak dia nak pegi bilik air, penat, garu sana sini,,mata pandang ke dinding,lantai dan semualah objek sekitar, tapi bukan Muqaddam?

Tak mengapa,
Ustaz Don kata, belajar hal agama ini memang berat.
kita pun mudah bosan, apatah lagi anak kecil yang 90% otaknya dipenuhi aktiviti BERMAIN lagi best! (^_^)

Set baru ini,InsyaAllah membantu anak kita belajar asas huruf alif ba ta dan baris-baris dalam buku besar dan warna warni! Satu muka satu huruf besar....sesuai untuk belajar seorang atau berkumpulan dengan ibu/ayah/ guru dan anak/ murid beramai-ramai.
Buku Kamus kulit tebal dari kulit hingga halaman dalamnya, bergambar penuh,warna warni dan di sisinya disenaraikan perkataan beserta gambar objek untuk belajar perkataan dan cari objek dalam gambar besar.Seronok bermain dengan anak-anak..ada pelbagai kategori gambar, anak pasti khusyuk dan bangga bila ibu ayah/guru puji Pandainyaaaa Anak Abah dan ibu cari gambar.

Whiteboard mini?
lepas belajar huruf alif ba ta, kita buat aktiviti menulis pula (^_^)
ulisan huruf alif ba ta dengan garisan titik-titik di depan dan belakang board memudahkan anak mngikut,belajar menulis,memegang pen dan menghafal rupa bentuk huruf alif hingga ya.

Dapatkan Set Anak Cepat Bijak Alif Ba Ta dan Perkataan Pertama!
Dalam set ini, ada;

1 Buku Bijak Alif Ba Ta
1 Buku Kamus kulit Tebal : Sayangku Cepat Pandai- Perkataan Pertama
1 Mini Whiteboard Marker Alif Ba Ta


Harga asal RM54,
dengan Poslaju Semenanjung  / RM60 ke Sabah Sarawak.

DISKAUN PAKEJ!  kini hanya RM50 dengan pos semenanjung, dan RM56 ke Sabah / Sarawak.


Jangan risau anak tidak boleh terus pandai sebut atau hafaz.
kita usaha ajar,
biarkan serap dalam otak dan hati mereka sentiasa,
ajar 5 minit setiap sesi, 2-3 kali sehari waktu lapang,waktu bermain,waktu bergurau guling-guling (^_^)

insyaAllah, suatu hari,pasti anda terkejut,kebolehan mereka menyebut,mengenal malah mungkin lebih cepat tangkap dalam kelas bila bersama kawan-kawan yang baru belajar!


Untuk order sekarang,

SMS " Bijak ABATA dan Kamus 50 " ke 013.3080.397 sekarang!

atau PM di inbox kami ,di link ini di facebook kami

hanya order melalui SMS / PM di message inbox FACEBOOK SMILEY BEAR SHOP  sahaja,kami akan berikan offer istimewa ini.


Harga asal RM54,
dengan Poslaju Semenanjung  / RM60 ke Sabah Sarawak.

DISKAUN PAKEJ!  kini hanya RM50 dengan pos semenanjung, dan RM55 ke Sabah / Sarawak.


Dapatkan sekarang,
Dapatkan percuma buku Warna Jawi terhad kepada 10 order pertama!

APPLE Learning Alquran - teman anak bermain dan tidur

Saya sentiasa mahukan anak saya ditemani bacaan AlQuran
tapi ada masanya, nak buka laptop or computer tak sempat,
nak play VCD bacaan Alquran, VCD anak tukar VCD kartun dia, dah kemana pulak dicampak,nak kena cari,
Nak play MP3 di henfon, bateri nak habis, sayang pulak nanti nak travel takde tempat charge,
penyelesaiannya? tak perlu pasang?

Tidakkkkk..jangan biarkan hari anak berlalu tanpa mendengar bacaan ALQuran,walaupun hanya surah pendek dari Juz Amma.
Bukan kah ketika mengandungkan anak, kita usaha membaca AlQuran,dengar bacaan Alquran ketika membuat kerja, takkan lepas anak lahir, nak berhenti sebab "tak cukup masa"?

Adakah Anak anda bawah 3 tahun? sukakan perasaan sejuknya perut ibu mengandung, apabila anak anda bermain dengan tenang & ceria dan tidur nyenyak ditemani bacaan AlQuran dan Doa?

Ohh, kami faham perasaan itu!
Anda tidak perlu gadget mahal,dapatkan APPLE Learning Alquran ini sekarang!
Sebagai seorang mama & abah, kami sentiasa berusaha untuk memudahkan ibu ayah sekalian untuk mendapatkan gadget bermanfaat buat si Comel pada harga berpatutan.

Menjadi impian kami, anak-anak kecil dibesarkan dengan suasana Islam, menerapkan alunan bacaan AlQuran ke hati dan minda anak-anak, kerana sesungguhnya manfaat kebaikan ayat AlQuran ini terlalu banyak! Yang saya pasti, ibu bapa sekalian lebih faham kesannya positif pada anak. Antara nya:


Info dari : Khalifah Alhidayah
Dr. Al Qadhi, melalui penelitiannya yang panjang dan serius di sebuah klinik di Florida Amerika Syarikat, berjaya membuktikan hanya dengan mendengar bacaan ayat-ayat Al-Quran,

1. seorang Muslim baik mereka yang fasih berbahasa Arab ataupun bukan, dapat merasakan perubahan fisiologi yang sangat besar.

2. Bunyi yang bergerak dari telinga ke otak akan memberi kesan kepada sel-sel otak. Saintis baru-baru ini mendapati bahawa bunyi dari bacaan Al Quran mempunyai kuasa penyembuhan yang menakjubkan. Membaca Al-Quran mempunyai kesan menakjubkan pada sel-sel dan mampu mengembalikan keseimbangan mereka, otak adalah organ yang mengawal badan dan daripadanya perintah datang ke seluruh organ-organ badan terutama sistem imun. 
3.Penurunan kemurungan, kesedihan, memperoleh ketenangan jiwa, mengubati berbagai macam penyakit merupakan pengaruh umum yang dirasakan oleh orang yang terlibat dalam penyelidikan beliau. Penemuan doktor psikologi ini tidak menentu. 
Penelitiannya ditunjang dengan bantuan peralatan elektronik terbaru untuk mengesan tekanan darah, degupan jantung, ketahanan otot, dan ketahanan kulit terhadap aliran elektrik. 
4. Satu sel kanser meletup dengan menggunakan frekuensi bunyi bacaan dari Al Quran sahaja! Itulah sebabnya membaca Al-Quran mempunyai kesan yang hebat untuk merawat kanser merbahaya dan penyakit yang tidak boleh diubati!

5. Dari hasil uji kajinya dia membuat kesimpulan, bacaan Al-Quran berpengaruh besar hingga 97% dalam melahirkan ketenangan jiwa dan penyembuhan penyakit. Kajian Dr. Al Qadhi ini diperkuatkan pula oleh kajian lain yang dilakukan oleh doktor yang berbeza. Dalam laporan sebuah kajian yang disampaikan dalam Persidangan Perubatan Islam Amerika Utara pada tahun 1984, disebutkan, Al-Quran terbukti mampu mendatangkan ketenangan sehingga 97% bagi mereka yang mendengarkannya.

6. Molekul air membentuk perubahan apabila terdedah kepada bunyi. Bunyi amat memberi kesan kepada air yang kita minum. Jika anda membaca Al-Quran di atas air, ciri-ciri air akan berubah dan ia akan membawa kesan Al-Quran kepada setiap sel dalam badan yang menyebabkan penyembuhan.
 Kesimpulan hasil uji kaji tersebut diperkuatkan lagi oleh kajian Muhammad Salim yang diterbitkan oleh Universiti Boston. Objek penelitiannya terhadap 5 orang sukarelawan yang terdiri dari 3 lelaki dan 2 wanita. Kelima orang tersebut tidak tahu bahasa Arab dan mereka pun tidak diberi tahu bahawa yang akan diperdengarkannya adalah Al-Qur'an. 
7. Virus dan kuman juga bergetar dan sangat dipengaruhi oleh getaran bunyi terutama bunyi Al-Quran, ia menghalang mereka dan pada masa yang sama meningkatkan aktiviti sel-sel sihat dan menghidupkan sel-sel yang terganggu supaya menjadi sedia untuk melawan virus dan kuman. 
Kajian yang dilakukan sebanyak 210 kali ini terbahagi dua sesi, yakni membacakan Al-Qur'an dengan tartil dan membacakan bahasa Arab yang bukan dari Al-Qur'an.  
8. Kesimpulannya, responden mendapatkan ketenangan sampai 65% ketika mendengar bacaan Al-Qur'an dan mendapatkan ketenangan hanya 35% ketika mendengar bahasa Arab yang bukan dari Al-Qur'an.
9. Al-Qur'an memberikan pengaruh besar jika diperdengarkan kepada bayi. Hal tersebut diungkapkan Dr. Nurhayati dari Malaysia dalam Seminar Kaunseling dan Psikoterapi Islam di Malaysia pada tahun 1997.
10. Gambar sebenar sel darah yang telah didedahkan kepada bunyi dan mula berubah medan elektromagnet di sekitarnya, bunyi bacaan Al Quran mengubah maklumat sel ini dan menjadikan ia lebih mampu melawan virus dan kecacatan Akibat daripada penyakit malignan.

10. Menurut kajian, bayi yang berusia 48 jam yang kepadanya diperdengarkan ayat-ayat Al-Qur'an dari tape recorder menunjukkan respons tersenyum dan menjadi lebih tenang. 
Sungguh suatu kebahagiaan dan merupakan kenikmatan yang besar, kita mempunyai Al-Qur'an. Selain menjadi ibadah dalam membacanya, bacaannya memberikan pengaruh besar bagi kehidupan jasmani dan rohani kita.


baiklah, setelah mengetahu kebaikan bacaan AlQuran,
kita kenali apakah APPLE LEARNING ALQURAN ini?
 Apple Learning AlQuran Machine ini,
-anak mudah nak pegang sebab saiz besar tapak tangan dewasa dan ringan, jadi mudah untuk anak pegang atau gantung dengan tali yang desertakan di katil,stroller mahupun di leher (dengan pengawasan dewasa)
- material plastik,tidak mudah rosak jika jatuh dari pegangan anak
-warna ceria (hijau,oren dan kuning) serta button besar untuk anak mudah tekan
-fungsi lock function dengan menekan button kelima lebih 5 saat
-lebih 50 jenis bacaan (Surah , Doa, Sebutan Solat, Nasyid)
-button perlbagai bentuk
-lampu projektor berbentuk bulan dan bintang untuk pasang dalam bilik waktu malam
-button pertama & kedua untuk + atau - volume (tekan lebih 3 saat)

Bagaimana anda boleh gunakannya?
- menemani anak dengan bacaan AlQuran,solat, Nasyid dan doa sebaik bangun dari tidur waktu pagi
- mendodoi anak Syurga kita itu agar lebih mudah ditidurkan untuk Afternoon Nap
- buka ketika anak bermain
-ketika dalam kereta
-ketika berjalan di shopping compleks (volume boleh dikuat dan perlahankan)

Mahukah ibu ayah sekalian,
Kita biasakn anak menghafal lagu-lagu nasyid yang memuji kebesaran Allah dan kecintaan Islam & ibu bapa,
Mahukah ibu ayah sekalian
Basahkan bibir anak dan terapkan dalam hati mereka yang bersih dengan doa dan sebutan solat setiap hari, agar tidak janggal lagi dia menyebut tatkala tiba masa untuk belajar solat seusia 7 tahun nanti?

Bersama lah kita melaburkan sedikit untuk manfaat hingga akhirat ke Syurga yang kita impikan.
Apakah yang membuakan anda MESTI dapatkan Apple Learning AlQuran ini?
kerana ada 52 FUNGSINYA :



[♥]Al- Fatihah
[♥] Al-’Adiyat
[♥] Al -Qori’ah
[♥] Al -Takathur
[♥]Al – Humazah
[♥] Al – Fill
[♥] Quraish
[♥] Al- Maun
[♥]Al – Kauthar
[♥]Al -Kafirun
[♥]An -Nasr
[♥]Al – Massad
[♥]Al- Ikhlas
[♥]Al- Falaq

[♥] Kalimat Tauhid
[♥]Doa Sholat
[♥]Takbir awal sampai salam .

[♥]Thanks The parents
[♥] Love Allah and Love messanger
[♥] Ramadhan Is Cominng
[♥]The Full Mon Rose
[♥] The Ceed of the oneness Allah
[♥]Alphabet A-Z

Ada button Projektor Bulan dan bintang-Bintang di langit
[♥]dengan 3 pilihan warna lampu [♥]Merah [♥]Biru dan[♥] Hijau .

**Menggunakan Bateri AAA X 3
** Ada button On-Off
** Tips utk kekalkan play bacaan surah sahaja tidak tertukar fungsi lain walaupun buttoon lain di tekan, tekan lebih 3 saat button Projection utk lock bacaan surah agar play sentiasa.
** Tekan button + / - lebih 3 saat utk naik/ turunkan volume.



Apa lagi, jom la order sekarang juga!

SMS kod "APL"
ke 013.3080.397 untuk order sekarang!

atau email kami di :
atau, PM inbox Facebook Smiley Bear Shop kami di link berikut:

Harga Pasaran: RM50
Harga kami: RM39 tanpa pos.
hanya pada harga PROMOSI -  RM34 seunit dengan kod 
atau RM40 termasuk kos poslaju ke semenanjung
atau RM45 termasuk kos pos ke sabah/sarawak

Promosi Belian 2 unit hanya RM75
termasuk Poslaju Semenanjung atau
RM80 ke Sabah Sarawak

jangan lupa, sertakan kod: "APL34"  utk dapatkan harga RM34 per unit ini
melalui SMS,PM inbox atau email


Ok, cara nak bayar pula..senang je..
Jika berminat, boleh buat bayaran ke akaun bank saya..

No Akaun: 1434 0005 040203
Nama:Hanis bt Kamis
Third Party Email:

No Akaun: 5621 8812 5745
Nama: Smiley Bear Enterprise
Third Party Email:

Selepas bayar sms kepada 013-3080.397 maklumat pembayaran
(BANK ,date, time &
dan nama, alamat penghantaran, dan phone no. untuk kami pos laju
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...